lørdag den 18. december 2010

Jeg kan vist efterhånden godt vinke farvel til Frankrig......

Eller det vil sige, at Nicolas nu er kommet op med endnu en grund til, at man ikke BEHØVER at tage derned......Hmmmmm.

Både godt og skidt.
Men jeg kan altså ikke benægte det.
Jeg har lige fået verdens bedste croissanter.
Hjemmebagte af Nicolas, kæmpe store, sprøde og fulde af smør.....mmmmmm




Opskrift 
(frit efter Sif Orellanas "Rollinger og roulade")

8 kæmpe store eller 16 små - I kan jo selv gætte, hvad de var her i huset ;)

  • 1 dl vand
  • 2 dl mælk
  • 10 g gær
  • 1 tsk sukker
  •  1 1/2 tsk salt
  • 1 æggeblomme
  • 425 g hvedemel
  • 225 g blødt smør
  • 1 æg og en sjat kaffe til pensling

Dag 1.
Udrør gæren i vand og mælk
Tilsæt sukker, salt, æg og mel, hvorefter det hele æltes
Herefter rulles dejen ud til så stor en firkant, som muligt og der smøres ca. 1/3 af smøret på.
Fold den ene side 1/3 ind over dejen og læg den anden side hen over.
Rul dejen igen, smør endnu 1/3 smør på og rul ud og fold sammen igen.
Gentages tre gange i alt til alt smøret er brugt.

Lad dejen hæve koldt natten over.

Dag 2.
Rul dejen til en stor cirkel og del i det antal stykker (pizzaslices), som ønskes.
Rul hver trekant sammen til en croissant og læg dem på en bageplade.

Hævetid: minimum 45 minutter.
Pensles med 1 æg rørt med et par skefulde kaffe.

bages ved 220 grader i ca. 15 minutter eller til gyldne og lækre.

Bon appetit ladies ;)

3 kommentarer:

  1. Nøj de ser godt nok super lækre ud :P

    SvarSlet
  2. Du skal ikke lade dig narre af Nicolas' argumenter. Man må ikke snyde sig for en tur til Frankring... Men mens man venter på at komme derned, ja så kan man jo lige så godt smage på franske lækkerier...

    SvarSlet
  3. De ser godt nok mums ud, Kristine:-)
    Men skal vist ikke nydes for tit med så rigeligt smør:-)

    SvarSlet