torsdag den 2. december 2010

Til de af jer, som ikke ikke forsager fedt ;)

Kære Piger og andet Godtfolk!

Hvis I er fedtforskrækkede, så slå straks væk fra dette indlæg.
For det I nu skal være vidne til, er intet mindre end en gedigen kaloriebombe.

Men hvilken!
En himmerigs mundfuld af dimensioner......

Må jeg præsentere jer for ostelinsen


Opskrift:

Til 20 store linseforme ( ca 8 cm i diameter )

Ostemørdej:
400 g. revet ost - kraftig smag
400 g. smør
 g. mel
1/10 dl. koldt vand
lidt paprika

Ingredienserne arbejdes forsigtigt sammen (der må ikke æltes for meget)
Hvorefter dejen stilles til hævning i minimum 1/2 time
Herefter rulles dejen tyndt ud og stikkes med to forskellige str. udstikkere - en som passer til bunden af linseformen og en, som kan udgøre låget på linsen.

Ostecremen:

1 ltr kaffefløde
200 g. revet ost  - kraftig smag
4 æggeblommer
 lidt salt
50 g maizena

Fløden bringes i kog.
Maizenaen opløses i lidt kold fløde - æggeblommerne og salt tilsættes og røres sammen med den opløste maizena.
Den varme fløde tages af blusset, blandingen tilsættes og det hele piskes til en blød creme.

Cremen er nu klar til at komme ind i linserne.
Låget lægges på med lidt piske æg.
Linserne  pensles med resten af det piskede æg.

Bages ved 200 grader i 15-20 minutter, eller til de er lækre, smækre, gyldne ;)

Jeg lover jer!
I kommer ikke til at fortryde.
Blød flydende lun ostecreme ......mmmmmm

2 kommentarer:

  1. Ja, jeg elsker simpelthen smeltet ost, så det der, det skal jeg helt sikkert prøve!

    SvarSlet
  2. Uhh - vi er et par stykker der næsten kan smage de fine ostelinser allerede ;)
    MEN: hvor meget mel skal der i mørdejen?
    Håber på snarligt svar da vi næsten ikke kan vente med at komme i gang med bageriet :)
    Mange hilsner
    Kirsten og Nina

    SvarSlet