fredag den 14. maj 2010

Opfølgning på; " Hvad skal der til for at skabe en god blog?"

Jeg har med stor interesse og glæde fulgt den debat indlægget har skabt.
Jeg har rundt omkring i blogland fundet flere indlæg, som har taget samme emne op og som også alle har fået stor feedback.
Vi har åbenbart ramt et emne, som vi er mange, som interesserer os for.

I kan bl.a også finde indlæg hos Linnea og Lisbeth.

Det som synes at være gennemgående elementer, som fanger os læsere
er:
 • - Et fængende sprog
 • - Billeder
 • - Regelmæssig opdatering (gerne dagligt)
 • - Give Aways
 • - Æstetik og kreativitet
 • - Smuk opsætning
 • - Personlige relationer
 • - Unikke tanker og kreationer
 • - Personlighed og at man føler,at man får et blik ind bag facaden og ind i forfatterens liv og gøren.
 • - Lysten til at dele spændende ideer

Jeg har mødt flere bloggere, som "klager" over, at der aldrig er nogen, der kommenterer deres indlæg.
De føler, at de taler for døve ører eller kun skriver for sig selv.
En følelse, der let får folk til at miste gejsten.
Det er jo dejligt at få kommentarer på sine indlæg, at føle, at man taler til nogen derude.....
Vi kunne måske være ligeglade, 
men nej! 
Vi vil jo gerne dele vores tanker med nogen og føle, at vi også får noget tilbage for det, vi giver .

Alle som kommenterede dette indlæg, synes enige om, at det kræver et stort benarbejde at få læsere.
Men også her er der flere måder at gøre det på.:

 •  Man skal blogsurfe (networke), 
 • være flink til at lægge søde vedrørende hilsner til de indlæg man læser.
 •  Man kan reklamerer forskellige steder, Facebook, på sin mail og lignende.
 • - Eller man kan lave Give Aways.

Når jeg nævner Give Aways til sidst, er det fordi, jeg vil gøre lidt mere ud af netop denne måde at trække læsere til bloggen.

Men inden da, vil jeg pointere, at vi alle i blogland har mange forskellige intentioner med at skrive vores blogge.
Det kan være, at vi "bare" vil holde familien i Nordjylland eller USA underrettede om hvordan, det står til i vores lille andedam.
Det kan være, at man blogger om et emne, som har interesse for en stor gruppe mennesker (fx mode eller mad)
Det kan være, at man er en super kreativ sjæl, som ønsker at dele alle de nye ting med andre, og som blot gør det af et godt hjerte.
Og endelig kan det være folk som mig, som egentlig starter bloggen i den mening, at den skal være et forum for den vare og de evner man har og som man ønsker at promovere.
For nogen bliver det en ren professionel blog, 
men det for andre 
(læs mig), 
smutter der også let andre ting ind.

 Når jeg vender tilbage til Give aways, er det fordi at Catarina argumenterer mod denne måde at få læsere på.
Hun siger:  

"Jeg har heller aldrig selv brugt give aways og komme nok heller ikke tid det. Jeg synes det er vild hyggeligt at se hvad folk har som give aways og har også en enkelt gang været med i en lodtrækning. Jeg synes bare ikke det er den rigtig måde at få læsere på. Jeg har det lidt som om jeg vil købe mine læsere og hvis de ikke kommer for det jeg skriver, så er det nok fordi jeg ikke skriver noget interessant. :)"

 Og på sin vis kan jeg godt forstå, hvad hun mener.  
Der er jo ikke noget ved, at have en blog, hvor man køber sig til læserne og hvor de ikke vender tilbage bagefter
Men som den fortaler jeg er for Give Aways, 
vil jeg tillade mig at sige: 

Det er altså en genial måde at få fat i nye læsere på".

Men når give away'en så er slut, 
er det så op til den enkelte blogger, 
med sine skriblerier, sine billeder og sin personlighed, 
at fastholde læserne og at sørge for at de vender tilbage 
igen og igen og igen.

10 kommentarer:

 1. Kære Kristine.
  Gode tanker. Den ene kan være ligeså god som den anden, og ja, vi har alle vores motiv for at skrive og for evt Give Away. Mit motiv pt, er uden at skamme mig, at kapre læsere. Der er gået sport i det og jeg har min egen lille konkurrence, sikkert ganske plat og ret useriøs, men jeg har et mål og vil bare det med det, ikke andet og så må jeg se om de faste læsere bliver eller smutter bagefter. Når det er sagt, har jeg foruden min lille useriøse konkurrense, også stor glæde af min blog. En slags dagbog, men også et sted hvor jeg kan få svar og respons på mine spørgsmål og tanker og der er jeg ganske seriøs og alvorlig. Så bloggin kan for mig både være skæg og alvor i en´og samme side og sådan er både jeg selv og mit liv også og naturligvis er min blog jo så også det.

  SvarSlet
 2. Hej Kristine
  Det er god og vedkommende debat for alle os, som gør os udi bloggeriet.
  Her kommer lidt af mine betragtninger :-)
  De blogs jeg følger, er dem jeg bliver inspireret af. Mine egne kreative talenter vedrører mest strikning og hækling, så de flest blogs jeg følger handler om det. Der er så andre blogs som handler om andre kreative sysler, hvor jeg også bliver inspireret og får lyst til at lære nye discipliner. (I denne kategori hører din fine blog til.)
  Jeg synes der er en svær grænse mellem at have personlighed og være privat på bloggen. Jeg kan godt se at mange af dem, der er meget personlige (kombineret med noget kreativt) også har en stor læser-skare, men personligt gider jeg ikke læse et indlæg om at folk har haft en god dag på arbejdet, ens barn har tegnet en ny tegning eller at de har ryddet op i køleskabet. Ikke fordi de ting ikke kan være vigtige, men når man ikke kender folk, så bliver det bare lidt trivielt og måske lidt påtrængende.
  Jeg har selv prøvet at holde "mig selv" ude af bloggen, men synes også det er svært at vise personlighed, så jeg tror jeg vil eksprerimentere lidt med af få mig selv ind i indlæggene uden at blive påtrængende.
  Jeg kan selvfølgelig godt se, at hvis man helst skal opdatere sin blog dagligt, så bliver det svært at have noget nyt at vise frem hver gang. Jeg tror jeg fortsat vil lave et indlæg når jeg har noget på hjerte og så håbe på, at dem der følger min blog ikke glemmer mig i mellemtiden.
  Tak for oplægget til debatten, det er sjovt at få luftet sine tanker og at læse om andres!
  Mange glade blog-hilsner
  Lykke

  SvarSlet
 3. All good thoughts...and it does take time, doesn't it? I like brief blogs because I am usually very busy but some people like long essays. THere are only a few long ones that I read because they write so well.

  Have a great weekend Kristine!

  xx

  SvarSlet
 4. Jeg er helt ny i blogverdenen og det er fedt at læse en "debat" som denne, både som inspiration og fordi det sætter tanker igang. Jeg har ikke nogen fast "linje" på min blog, jeg deler bare det jeg føler for, og håber at der en dag vil være nogen der syntes det er spændende at læse. Jeg har netop lavet en give away for at få flere læsere. Jeg har også haft tanken om hvorvidt det er forkert at ville "købe" læsere, men jeg selv melder mig ikke som fast læser til blogs som jeg ikke er interesseret i - bare for at vinde en give away. Håber så på at folk heller ikke gør det med min give away :-) God weekend.

  SvarSlet
 5. Hej Kris.
  Jeg ved ikke hvad der skal til, for at få faste læsere.
  Jeg ved kun, at jeg personligt læser din blog fordi det er hyggelig læsning.
  Jeg har brugt hele dagen på at male på et bestillingsarbejde.
  Et maleri til et brudepar jeg ikke kender... Ikke helt let, men jeg er efterhånden selv tilfreds med resultatet. Der mangler lige nogle sidste strøg.
  Jeg har taget udgangspunkt i Poul Pava, som jeg har haft stor succes med at lave udstilling omkring talemåder/ordsprog (en ræv bag øret, is i maven, rundsave på albuerne m.m) med mit valghold i billedkunst. Billederne endte med at komme i aviser og TV!
  Hyg og knus fra "faster lystig 2"

  SvarSlet
 6. Jeg har blogget siden september, sidste år. Den debat om blogging, der kører mange steder ligenu, virker meget inspirerende på mig.
  Jeg skriver om alt der rører sig i og omkring mig - som en dagbog. Grænsen mellem personlig og privat leder jeg stadig efter...
  Jeg har overvejet give-aways, men tanken tiltaler mig ikke rigtigt ligenu, men måske på et senere tidspunkt?

  SvarSlet
 7. Rigtig god opsummering på debatten der har kørt lidt rundt omkring. Spændende at læse folks forskellige tanker og motiveringer. Jeg tillader mig at linke til dette i et indlæg på egen blog, håber det er okay!?

  Kh. Julia

  SvarSlet
 8. Det er faktisk først nu, at jeg har opdaget den igangværende debat herinde. Men rigtigt er det... Har tit selv undret mig over det, at have skrevet et indlæg og ikke fået nogen kommentarer på trods af besøg på siden.. Men tak for denne gode opsumering! ;)

  Hilsen Christina

  SvarSlet