mandag den 14. maj 2012

Porre- bacontærte....mmmm


Fuldkornstærte min bare.....
Hvorfor skal man nu ødelægge en god gammeldags tærte?
Og hvorfor skal alting pludselig være så pokkers sundt?

"Det skal det kære Kristine, fordi du bare indimellem bliver nødt til at spise andet end sukker, flødeskum og smør...." 
Seriøst!

Visse vasse, visse vasse som en meget kær kollega siger.
Men okay da!

Og som sagt så gjort......

Og jeg bleve MEGET glædeligt overrasket.
Jeg elsker den og dens smag af sundehed ;)

Hvis andre skulle få lyst:

Dej til noget der ligner to almindelige tærteforme:
100 g fuldkornshvedemel
100 g rugmel
200 g hvedemel
1 1/2 tsk bagepulver
1 1/2 dl oliven- eller rapsolie
4 spk vand
1-2 tsk salt ( alt efter fyldet)
2 dl. A38 eller andet surmælksprodukt.

Æggemasse:
6 æg
1 dl. græsk youghurt (fordi jeg ikke havde créme fraiche)
 mælk efter behov - jeg brugte ca en dl.
salt og peber efter smag

Fyld:
150 g. bacon i tern (ristet)
1 1/2 porre
1 rødløg
lidt hakket chili

Topping:
1 kugle mozzarella

Dejen æltes og hviler en halv time i køleskabet.
Rulles ud og kommes i smurt tærteform.
Jeg fyldte bunden med kikærter, for på¨den måde at holde bunden flad og kanterne stående. Det lykkedes til UG ;)
Forbages i ca. 10 min i forvarmet ovn (200 grader)
Fyldet kommes på og tærten bages til den er smuk gylden og lækker (ca. 25 min)

ps. Jeg frøs den ene kugle dej ned - så nu håber jeg, at den kan bruges igen en anden gang???

Velbekommen :)

Pps. Skulle hilse fra Nicolas og sige at tærten sagtens kan spises af mænd ;)






4 kommentarer:

  1. Tak for dejlig inspiration og opskrift. Bacon må i få for jer selv. Jeg finder på noget andet godt.

    SvarSlet
  2. Uhmmm det lyder lækkert, elsker Bacon/porretærte. Jeg bruger hytteost og en 2-3 æg i fyldet, det smager bare mums.

    SvarSlet
  3. Den bliver jeg nødt til at prøve.
    Tak fordi du deler opskriften.

    SvarSlet
  4. Den opskrift røg direkte på Pinterest - må absolut prøves :-)

    SvarSlet