mandag den 27. august 2012

Sidste taske.

Yes!
Så fik jeg endelig afsluttet den sidste taske i bestillingsrækken.
Og jeg har holdt fri et par dage.
Nu er der små ting og så er jeg ellers fuldstændigt med igen.
Fantastisk og ikke noget jeg har prøvet i laaaaang tid.
De sidste dages "frihed" har betydet, at jeg er kommet ned i et helt andet gear og har haft tid til at lave andre ting, uden at have haft alt for dårlig samvittighed.
Jeg har fået motioneret, bagt og socialiseret lidt mere.

I går fik jeg bl.a bagt de dejligste rabarber-marcipan horn.
Syndige,søde og syrlige....mmmm
Enkle og ligetil, men bestemt ikke noget, man skal begive sig udi, hvis man er fedt eller sukkerforskrækket 
( Hvad jeg jo egentlig burde vær i disse tider..... Men det kører bare ikke helt efter planen ;)    )






Opskrift til 16 stk.

2 1/4 dl kærnemælk (som jeg ikke havde i huset. Jeg brugte halv a38 halv minimælk)
50 g gær
300 g blædt smør
40 g rørsukker
1 stang vanilje
525 g hvedemel

Mælken lunes og gæren røres ud heri.
Smør, sukker og vanilje piskes til en blød masse.
Disse to blandes og melet tilsættes og der røres godt og grundigt til en smidig og blød dej.

Hævetid ca. 15-20 min.

Fyld:

200 g marcipan
150 g sukker
125 g blød smør
200 g rabarber.

Marcipan, sukker og smør piskes til en blød masse.
Rabarberne skylles og skæres i små mundrette stykker.

Når dejen har hævet ca de 20 min rulles den ud til to cirkler af ca 30-40 cm i diameter.
Cirklerne indeles i otte "lagkagestykker".
Fyldet fyldes i og stykkerne rulles til horn, fra den tykke mod den tynde ende.
Lukkes ved at blive lagt på snippen af den tynde ende.
(Jeg trykkede også lige enderne sammen, så jeg var sikker på, at fyldet ikke flød for meget ud).

Hornene efterhæver nu en lille time.
Herefter pensles de med æg og drysses med hakkede hasselnødder og perlesukker eller andet pynt efter smag.

Bages 10 - 12 minutter i forvarmet ovn på 225 grader.

Velbekommen!

Ps! Hvis nogen skulle lyste, er jeg åben for et par taskebestillinger igen inden for den nærmeste fremtid ;)



5 kommentarer:

  1. Tak for opskriften. Den skal prøves på et tidspunkt. Husk at tage vare på dig selv.

    SvarSlet
  2. Uhm - de ser lækre ud. Jeg har printet opskriften ud. Tak!

    SvarSlet
  3. Ahhh...this looks so delicious...unfortunately way too difficult for me! Wishing you a beautiful new week!

    SvarSlet
  4. Det er altid en fornøjelse at se dit håndværk på billeder, også de bagte!

    SvarSlet